Τί χρειαζόμαστε ;
3 κ. του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εναλλακτικά, 3κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ελάάάχιστο baking powder -στη μύτη του κουταλιού-)
4κ. του γλυκού άχνη ζάχαρη. Φυσικά η άχνη μπορεί να αντικατασταθεί με καστανή ή λευκή ζάχαρη, αν και προσωπικά προτιμώ τη γλύκα της άχνης.
2κ. του γλυκού λάδι. Προτείνω σπορέλαιο ή ηλιέλαιο γιατί το ελαιόλαδο έχει πιο "βαριά" γεύση. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε ίση ποσότητα βουτύρου.
5κ. του γλυκού φρέσκο γάλα.
3κ. του γλυκού κακάο (τύπου Cadbury ή Nesquick)
1 αυγό.
Πώς το κάνουμε;
No rocket science, απλά ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά στην κούπα και αφού τα ανακατέψουμε, το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 1000W, περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει και το τσακίζουμε.
Μερικά tips:
Κατά το ανακάτεμα, το μείγμα μπορεί να κολλήσει στο κουτάλι αλλά μην πτοείστε.
Αν το μείγμα βγει αρκετά νερουλό, προσθέτουμε κι άλλα στερεά (αλεύρι,ζάχαρη κτλ)
Επειδή ο δικός σας φούρνος μικροκυμάτων πιθανότατα θα διαφέρει, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα για 2μισι λεπτά σε υψηλότερη ισχύ (πχ 1200W) ή 3μισι με 4 λεπτά στα 700W.
Αν στο σπίτι υπάρχουν σταγόνες σοκολάτας , καραμέλες βουτύρου, εκχύλισμα βανίλιας/καραμέλας, ξύσμα πορτοκαλιού ή κονιάκ μπορείτε να τα προσθέσετε στο μείγμα για έξτρα γεύση.
Το φρέσκο γάλα μπορεί να είναι Light και το κακάο να είναι η κλασσική πούδρα κακάο, απλά το κέικ θα βγει λιγότερο γλυκό.
Εννοείται πως η
Θα το δοκιμάσω σίγουρα.- Οι νύχτες υπογλυκαιμίας με πιάνουν πολύ συχνά τώρα που 'μαι φοιτήτρια. :ρ
ΑπάντησηΔιαγραφή